Wege Zdrowo Zasadowo

Owoce pod pierzynką :-)

Kulinarne, Przepisy wegańskie, Słodkości

Składniki:   –  2 jabłka , 6 śliwek,  2 garści malin, kiwi … i  jakie tylko chcemy owoce. W końcu mamy pełnię sezonu owocowego i możemy zaszaleć :-) *

Na pierzynkę:

  • pół szklanki migdałów *
  • pół szklanki sezamu niełuszczonego*
  • pół szklanki wiórek(ków);-) kokosowych *
  • pół szklanki pestek słonecznika*
  • 3 – 4 łyżki ksylitolu
  • 2 pełne łyżki oleju kokosowego virgin *
  •   * – składniki ekologiczne.

 

                              006            Owoce dzielimy na kawałki i układamy w foremkach np. tak:

002

Migdały, sezam, słonecznik mielimy, dodajemy kokos, ksylitol, olej kokosowy i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Masę kruszymy i rozkładamy na owoce. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 30- 40 min w temperaturze 170 stopni. Jemy na ciepło lub po wystygnięciu – jak kto woli. Szybciutki , pyszny i prozdrowotny deser. Smacznego. 03. 09. 2016

Czytaj również:

Powrót na górę